Στο επίκεντρο της βραδιάς βρίσκονται οι μουσικές φόρμες (forme musicali), που αποτελούν τη βάση της μουσικής έκφρασης σε κάθε εποχή. Αν και οι συνθέτες ξεκινούν από τις ίδιες παραδοσιακές δομές (όπως η σονάτα και η φούγκα), καταφέρνουν να δημιουργήσουν μοναδικά ηχητικά αποτελέσματα, αποτυπώνοντας το προσωπικό τους ύφος και το πνεύμα της εποχής τους.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
J.S. Bach: Prelude & Fugue No. 17 in A-flat major BWV 862, WTC Book I
Χ. Σαμαράς: Νυχτερινό (2000)
L. v. Beethoven: Sonata No. 26 in E-flat major, Opus 81a “Les Adieux”
- Das Lebewohl
- Abwesenheit
- Das Wiedersehen
Διάλειμμα
E. Grieg: Piano Sonata in E minor, Op. 7
- Allegro Moderato
- Andante molto
- Alla menuetto, ma poco più lento
- Finale, Molto Allegro
Fazıl Say: Black Earth
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τετάρτη 16 Απριλίου 2025, ώρα 21:00
Μέγαλο Αρσενάλι — Χανιά
Είσοδος Ελεύθερη
Ο Κωνσταντίνος Κατσούλης γεννήθηκε το 2002 στο Ηράκλειο και άρχισε μαθήματα πιάνου από ηλικία 8 χρονών. Έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών με ρεσιτάλ πιάνου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), την Ορχήστρα του Παγκρήτιου Ωδείου, την ορχήστρα του Βενιζέλειου Ωδείου και την Ορχήστρα του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει συμπράξει με την ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και τη Studentenphilharmonie Tübingen.
Συμμετείχε στο “Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου”, στα “Νέα Ταλέντα Κλασικής Μουσικής” του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και εμφανίστηκε ως σολίστ στη Θεσσαλονίκη (Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ, Αίθουσα Συναυλιών Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών), Αθήνα (Αίθουσα Καυτανζόγλου), Χανιά (Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου), Ηράκλειο (Π.Σ.Κ.Η., Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Μινωικό Ανάκτορο Μαλίων) και Κοζάνη.
Είναι κάτοχος Πτυχίου (τάξη Μαρίνας Μπιλμέζη) από το Παγκρήτιο Ωδείο, Διπλώματος Πιάνου (τάξη Νίκου Ζαφρανά) με βαθμό «Άριστα» και Πτυχίου Αντίστιξης με βαθμό «Άριστα» από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Πρότυπου Λυκείου Ηρακλείου και τελειόφοιτος στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (όπου εισήχθη με τον δεύτερο μεγαλύτερο βαθμό πανελλαδικώς), ενώ παράλληλα σπουδάζει διεύθυνση ορχήστρας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Βλαδίμηρου Συμεωνίδη). Παρακολουθεί μαθήματα τελειοποίησης στο Fondation Résonnance στη Λωζάνη με τον Σταύρο Δρίτσα.
Έχει αναλάβει τη μουσική προετοιμασία της όπερας “I Pagliacci” (Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης) και του μουσικοθεατρικού προγράμματος «Πάμε Όπερα»του ίδιου φορέα. Είναι ο συνοδός πιανίστας των χορωδιών του ΑΠΘ, τις οποίες έχει επίσης διευθύνει.
Έχει διακριθεί στον διαγωνισμό σολίστ «Νέοι σολίστ του ΑΠΘ» και σε διαγωνισμούς πιάνου όπως “Τάσος Παππάς” («Έπαινος»), “Αλίκη Βατικιώτη” (2η θέση), και έφτασε στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πιάνου για Νέους Πιανίστες στην Άνδρο.